Egészségpénztárak szerződött partnere

Ön egészségpénztári tag?

2015. január 1-től is kedvezményes adózással lehet igénybe venni az egészségpénztári szolgáltatásokat. Így még mindig jobban megéri mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak a béren kívüli juttatások rendszerén belül az egészségpénztári tagdíjátvállalás a bér jellegű kifizetésekkel szemben.

Érdemes tudni:

Az optikai szolgáltatások az adómentesen elszámolható szolgáltatások körébe tartoznak. Egyes pénztárak azonban orvosi javaslatot kérnek, amit természetesen a látásvizsgálat után ki tudunk állítani és a számlához mellékelni. Az orvosi igazolás két évig érvényes.
A napszemüveg nem tartozik az adómentesen elszámolható termékek körébe.
Az egy évben látásjavító eszközökre fordítható összeget a pénztárak nem maximalizálják.
Az egyéni számlánkon zárolt összeget többféleképpen is felhasználhatjuk.

– Fizetés készpénzzel: ekkor készpénzfizetési számlát állítunk ki a Pénztártag vagy társigénylője nevére, címére az adott szolgáltatásról (szemüveg, kontaktlencse, ápolószer, napszemüveg vásárlása), melynek első példányát a tagnak kell elpostáznia az egészségpénztárnak, aki a megadott címre vagy bankszámlára utalja a számla összegét.

– Egészségpénztári kártya-elfogadóhely: az Opti-Markt Optikában lehetőség van a bankkártyához hasonlóan működő Egészségpénztári kártyával való fizetésre. Ekkor az egészségpénztár nevére és címére átutalásos számlát állítunk ki, melyen feltüntetjük a tag nevét és tagsági számát. A kártyalehúzó berendezés zárolja a szükséges összeget. A számla első példányát mi postázzuk az egészségpénztár felé. Ha a szolgáltatás ellenértéke meghaladja az egészségszámla aktuális egyenlegét, a különbözetet helyben, készpénzben kell kifizetni.

Egészségkártyával való fizetésnél szükség van a kártyához mellékelt 4 számjegyű titkos kódhoz, melyet a kártyalehúzás után Önnek kell beütni a terminálba, hasonlóan a bankkártyás fizetéshez. A titkos kód az egészségpénztári azonosítóval együtt azonosítja a pénztártagot. Ezzel a két adattal szóban és telefonon is lekérdezheti egyéni számlaegyenlegét.

A szemvizsgálatról igazolást állít ki kérésre a szemorvos vagy optometrista.

Szerződött partnereink:

OTP Országos Egészségpénztár

Új Pillér Önkéntes Kölcsönös Eg.pénztár

K&H Medicina Egészségpénztár

Vitamin Egészségpénztár

Dimenzió Egészségpénztár

Provita Egészségpénztár

Axa Önkéntes Egészségpénztár (Uniqa, Wintertur)

Magyar Posta Egészségpénztár

Aranykor Egészségpénztár

Allianz Hungária Egészségpénztár

Izys Egészségpénztár

Honvéd Önk. Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár

Generali Egészségpénztár

MKB Egészségpénztár

Dimenzió Önsegélyező Egészségpénztár

Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár

NAVOSZ  Egészségpénztár (korábban: ADOSZT Egészségpénztár)

Tempo Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár

Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

– Pajzs Egészségpénztár